Wat er nodig is om een ​​gebruikte auto te kopen of verkopen in een pandemie

Misschien heb je nu contant geld nodig om je financiën tijdens de pandemie te betalen, of misschien is dit je kans om een ​​mooiere auto te krijgen, omdat dealers wanhopig zijn om hun tweedehands inventaris te ontladen.

De toekomst van de gebruikte auto-industrie is rooskleurig, ook al blijft het coronavirus bedrijven sluiten en de nationale economie vertragen. auto online verkopen om sneller er vanaf te zijn.

“Gebruikte inventaris begint uit de schappen te vliegen”, zegt Mike Gorbet, de algemeen directeur van Mike Calvert Toyota.

Bij die dealer verwachten verkoopmanagers dat de verkoop van tweedehands auto’s zal toenemen als gevolg van de stopzetting van de productie van nieuwe voertuigen – Gorbet zei dat de dealer op weg is om in juni 320 gebruikte auto’s te verkopen.

“Je stopt en hoeft niet uit de auto te stappen”, zei Cox. “Dat betekent dat we geen high-touch gebieden in het voertuig hoeven aan te raken”, zoals het stuur en de radioknoppen.

Maar anderen, zoals Mike Calvert Toyota, vereisen nog steeds dat verkoopmanagers het voertuig besturen en de staat ervan controleren voordat ze de verkoper contant geld aanbieden of de mogelijkheid om in te ruilen voor een ander voertuig. Als u zich daar niet prettig bij voelt, bel dan verschillende dealers om een ​​idee te krijgen van wat ze doen tijdens het beoordelingsproces en neem een ​​keuze die past bij uw comfortniveau.

Je kunt proberen je auto privé op Craigslist te verkopen, maar dealers zeggen dat het tijdens de pandemie moeilijker is om tegen volledige prijzen te verkopen, omdat de werkloosheid omhoog schiet en kopers hun portemonnee vasthouden.

‘Dit is gewoon een moeilijke tijd’, zei Hussein. “Veel consumenten hebben geen contant geld en de beste en enige optie is om uw auto bij een dealer in te ruilen.”

Experts uit de industrie zeggen dat dit misschien niet het moment is om uw auto te verkopen. Brian Moody, een redacteur bij AutoTrader, een marktplaats voor gebruikte auto’s, zei dat het erop neerkomt waar je op dit moment meer waarde aan hecht: tijd of geld. ‘Als je het meeste geld wilt, tot op de laatste cent, dan zal het zelf verkopen het meeste opleveren’, zei Moody.

Maar als u de moeite niet kunt nemen om uw auto grondig schoon te maken, of als u niet de mogelijkheid hebt om mooie foto’s te maken voor een Craigslist-post, is het misschien de moeite waard om hem naar de dealer te brengen en een snel citaat en contant geld in je hand, zei hij.

Gebruikt auto kopen

Dit is het beste moment om een ​​voertuig te kopen, omdat dealers moeite hebben om de voorraad te lossen, zei Hussain. Veel dealers zullen flexibel zijn in het onderhandelen over de eerste betalingsdata, het jaarlijkse percentage, de aanbetaling en zelfs de verkoopprijs, omdat ze kopers zoeken die nog het kapitaal hebben om een ​​grote aankoop te doen. https://www.kentekencheck.nu kun je gebruikte auto vinden.

Bekijk voordat u de dealer binnenstapt de prijzen en foto’s van auto’s die online in het oog springen en bel vooruit om te vragen dat winkelmedewerkers u meer foto’s en video’s kunnen bezorgen. Door uw lijst met vereiste of gewenste functies in een auto af te stemmen op wat beschikbaar is op de website van het bedrijf, kunt u het aantal voertuigen dat u moet aanraken, en hopelijk de hoeveelheid tijd die u bij de dealer doorbrengt, beperken.