De belangrijkste beveiligingstips voor cryptohandel

1. Gebruik hardware wallets

Je privésleutels kun je het beste in een hardware wallet of cold wallet bewaren. Een hardware wallet bewaart je sleutels offline apart van je main.

Hardware wallets hebben verschillende beveiligingsvoordelen:

Privésleutels worden bewaard in een afgelegen gebied van een microcontroller; De portemonnee is geïsoleerd tegen virussen en malware die een softwareportefeuille kunnen aanvallen;

U kunt transacties ondertekenen zonder persoonlijke sleutels bloot te stellen aan externe software. Er zijn verschillende merken op de markt – elk van hen is beter dan alleen uw privésleutel in een onbeschermd bestand of op een stuk papier te bewaren.

Als je partners hebt, kun je multisignature- of multisig-wallets gebruiken. Dit is wanneer elke transactie handtekeningen vereist van verschillende privésleutels. Natuurlijk kunnen deze handtekeningen ook worden gemaakt met hardware-wallets. Maar vergeet niet om uw partners zorgvuldig te kiezen, want zij hebben dezelfde macht over uw vermogen

Koersen crypto valuta

Overweeg ook om bijzonder grote fondsen in een multisig-portemonnee te bewaren, zelfs als u geen partners heeft. U kunt bijvoorbeeld een 3-van-4 multisig-portemonnee maken (waarvoor 3 van de 4 handtekeningen nodig zijn) en alle vier de sleutels afzonderlijk bewaren. Eén sleutel kan bij u worden bewaard, een andere in een bankkluis, de derde op het kantoor van uw advocaat en de vierde op uw kantoor. Zelfs als een van uw sleutels is gestolen of in gevaar is gebracht, kunnen de aanvallers niets krijgen. U kunt die sleutel achteraf gewoon verwijderen en een nieuwe aan uw multisig toevoegen. Evenzo, als een sleutel werd vernietigd, zouden uw resterende sleutels voldoende zijn om de oude ondertekenaar te verwijderen en een nieuwe toe te voegen.

Ga hier om de bitcoins koers te bekijken en ook de bitcoin cash koers te bekijken.

2. Houd niet alles vast in crypto-uitwisselingen

Terwijl de dagen van Mt. Gox is verdwenen en de grootste crypto-uitwisselingen zijn nu grote bedrijven met cybersecurity van wereldklasse, het is nog steeds het beste om uw langetermijnbezit buiten beurzen te houden.

Hier zijn slechts een paar redenen waarom u uw crypto van beurzen moet afhouden, zelfs als het risico op een hackeraanval op een beurs laag is:

Het is waarschijnlijker dat u het doelwit wordt van een phishing-aanval die de uitwisselingsinterface kan nabootsen en ertoe kan leiden dat u uw inloggegevens opgeeft;

Als er iets misgaat met de uitwisseling (juridische actie, regelgevend optreden, technisch falen), lopen uw activa gevaar.